Участь студентів ХНУ у World Cleanup Day 2024

18 вересня 2024 року здобувачі освіти ОП Екологія та ОП Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти разом із викладачами кафедри екології та біологічної освіти Хмельницького національного університету, працівники Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької обласної військової адміністрації та активісти Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги долучилися до Всесвітнього дня прибирання, який відзначається  щороку 20 вересня (резолюція 78/122 Генеральної Асамблеяї ООН). Спільними зусиллями здійснили прибирання прибережної захисної смуги річки Кудрянка (мікрорайон Ружична) м. Хмельницького.

Ця глобальна ініціатива, яка об’єднує 90 мільйонів учасників із 211 країн світу, має на меті формування культури чистоти, відповідального поводження з відходами та підвищення екологічної свідомості серед громадян.

Протягом багатьох років національні, регіональні, місцеві уряди і громади проводили заходи з очищення по всьому світу. Всесвітній день прибирання – це осмислення їхніх досягнень.

Прибирання служить нагадуванням про колективну відповідальність, яку ми поділяємо у збереженні та підтримці чистого та здорового довкілля, а також у раціональному управлінні відходами та ресурсами.

Закликаємо всіх активно долучитися до проведення Всесвітнього дня прибирання в Україні. Це може включати традиційні толоки, прибирання прибудинкових територій, освітніх закладів, парків, скверів та інших громадських місць.

Важливо не лише приєднатися до цієї глобальної ініціативи, але й зареєструвати результати своєї участі за посиланням https://forms.gle/zjQtrZoL3KXZ5hP18 до 25 вересня 2024 року включно. Також додатково зареєструйте результати участі на міжнародному сайті planetheroes.pl/worldcleanupday. Це необхідно зробити для калькуляції, підтвердження загальнонаціональних результатів та отримання сертифікату участі онлайн.