World Cleanup Day 2024

17 вересня 2024 року студенти магістри ОП Екологія (2-го року навчання) Хмельницького національного університету під час виробничої практики в Управлінні екології та контролю за благоустроєм міста, провели пізнавальну лекцію, присвячену Всесвітньому дню прибирання «World Cleanup Day 2024».

Під час лекції здобувачі освіти ОП Екологія першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти та ОП Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) дізналися про важливість ініціативи «Зробимо Україну чистою разом!» активно обговорювали, як кожен може зменшити свій негативний вплив на природу, і зрозуміли, що навіть маленькі кроки – сортування сміття, участь у локальних прибираннях – можуть змінити світ!

Крім того, вони дізналися про нову ініціативу «Цифрове прибирання». Адже очищення цифрового простору – видалення непотрібних файлів, електронних листів та непотрібних додатків – також сприяє збереженню енергії та зменшенню шкідливих викидів, пов’язаних із роботою дата-центрів. Цифрове прибирання стало важливим елементом сучасної екології!

Студенти не лише активно долучилися до обговорення, але й вирішили стати частиною цієї екологічної акції!

Адже саме на 18 вересня кафедрою екології та біологічної освіти ХНУ разом із Департаментом природних ресурсів та екології Хмельницької обласної військової адміністрації заплановано акцію до Всесвітнього дня прибирання, на якій свідомі здобувачі освіти, викладачі кафедри та працівники Департаменту зроблять наше місто чистішим і комфортнішим для всіх.

Долучайтеся до Всесвітнього дня прибирання! Разом ми можемо змінити світ на краще!