Відкрита Лекція

12 вересня 2024 року в рамках відкритої лекції відбувся цікавий та змістовний діалог між студентами та кандидатом сільськогосподарських наук, в. о. заступника директора з наукової роботи Біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф. Е. Фальц-Фейна НААН Наталією Омелянівною Корінець.

Тема лекції – «Участь науковців Біосферного заповідника «Асканія-Нова» у відновленні Тарутинського степу» – зацікавила здобувачів освіти ОП Екологія першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів освіти та ОП Середня освіта (Біологія та здоров’я людини). Головною темою обговорення було функціонування заповідника під час війни та збереження унікальних природних ландшафтів.

Особливу увагу було приділено відновленню Тарутинського степу — одного з найцінніших куточків дикої природи, який зазнав руйнівного впливу. Завдяки фінансовій підтримці програми «Ландшафти під загрозою», працівники заповідника продовжують активну роботу над відновленням цієї території, захищаючи її від подальшого знищення. Лекція висвітлила, як природоохоронні ініціативи можуть зберегти біорізноманіття навіть у найскладніші часи.

Пізнавальна, корисна та мотивуюча лекція розширила та поглибила знання з природничих наук студентів спеціальностей Екологія і Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) всіх курсів та рівнів вищої освіти.

Дякуємо Наталії Омелянівні за такий важливий внесок у збереження природи, її патріотичність та відданість справі і, окремо, за неймовірну мотивацію для наших студентів!

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатись та планувати майбутнє!