ЗАЛУЧЕННЯ ПРОФЕСІОНАЛІВ-ПРАКТИКІВ ДО АУДИТОРНИХ ЗАНЯТЬ

⠀ ⠀18 листопада 2022 року молодший науковий співробітник відділу трав’янистих рослин Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАН України Чіков Ігор Васильович ознайомив здобувачів вищої освіти спеціальностей «Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)» та «Екологія» з особливостями створення та збереження колекції водних рослин Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАН України.
⠀⠀⠀ ⠀У спільній зум-конференції взяли участь студенти групи СОБ-21-1 в рамках освітнього компонента «Систематика рослин з основами біогеографії» (лекція «Відділ Покритонасінні. Клас Дводольні» та студенти групи ЕКОЛ-20 під час лекції «Червоні книги та списки як форма охорони біотичного різноманіття» з дисципліни «Охорона біотичного і ландшафтного різноманіття».
⠀⠀⠀ ⠀Ознайомлення з таксономічним складом, біолого-екологічними особливостями, розмноженням, вирощуванням та збереженням водних рослин ‒ це новий аспект при вивченні біоти України, у тому числі раритетної, оскільки чимало водних рослин та їх угрупувань занесено до Червоної книги України та Зеленої книги України.
⠀⠀⠀ ⠀Лекція Ігора Васильовича сподобалась слухачам, розгорнулась цікава бесіда, із запитаннями-відповідями.
⠀⠀⠀ ⠀Студенти та викладачі кафедри вдячні Ігору Васильовичу за цікаве і змістовне заняття.