ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ

15 листопада 2023 року відбулась гостьова лекція на тему  «Циркулярна економіка як інструмент сталого розвитку» в рамках вивчення ОК «Природні ресурси та економіка природокористування» та ОК «Екологічний менеджмент та аудит» для студентів ОП «Екологія» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів. Провів лекцію Андрій ГНАП – один з провідних в Україні експертів з циркулярної економіки, директор та аналітик даних компанії «Waste Ukraine Analytics».

Під час лекції були глибоко розкриті актуальні питання, що стосуються переходу держав з лінійною економікою до циркулярної в контексті сталого розвитку, трансформаційний потенціал, ключові принципи та бізнес моделі циркулярної економіки, які є надзвичайно важливими в сучасних еколого-економічних реаліях. Пан Андрій проаналізував цілі сталого розвитку, реалізація яких пов’язана з розвитком циркулярної економіки. Були розглянуті питання циркулярного дизайну, циркулярних бізнес-моделей, циркулярної Індустрії 4.0, ролі політики та законодавства, а також проблеми, які необхідно вирішити, щоб наш світ став більш «циркулярним». Було наголошено на необхідності цифровізації матеріальних потоків та відкритих даних.

Лекція проходила в режимі оф-лайн, що сприяло створенню дружньої атмосфері спілкування.

Викладачі кафедри екології та біологічної освіти і студенти – учасники зустрічі щиро дякують доповідачу за цікаву і змістову лекцію!

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатись та планувати майбутнє!!!