Подільські читання – 2023

02.11.2023 року кафедра екології та біологічної освіти Хмельницького національного університету, в якості співорганізаторів, прийняла участь в Міжнародній науково-практичній конференції «Подільські читання – 2023. Комунікаційні стратегії для реалізації геоекологічних ініціатив та проєктів» приурочена 30-літтю першого набору на спеціальність «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» в Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка. До офлайн-формату долучились Наталія Міронова (завідувач кафедри, д. с.-г. н., професор), Людмила Казімірова (доцент, к. б. н.), Ольга Єфремова (доцент, к. т. н.), Сергій Скрипник (доцент, к.б.н.).

В освітньому хабі Тернопільського національного педагогічномуго університету імені Володимира Гнатюка відбулось урочисте відкриття конференції, на якому були присутні близько 50 учасників (як в онлайн, так і офлайн-форматі). Модератором та організатором виступив Любомир Царик –завідувач кафедри геоекології і методики навчання екологічних дисциплін, професор, доктор географічних наук.

Вітальними словами розпочав Міжнародну конференцію ректор ТНПУ Богдан Буяк. Подякував всім за активну участь, Збройним Силам України за можливість проведення та побажав конструктивного обговорення у спільній дводенній роботі. Також привітав з початком роботи щорічної конференції декан географічного факультету Андрій Кузишин і підкреслив важливість науково-практичного обговорення.

До вітальних слів долучилися й науковці організаційного комітету: Іван Біланюк (декан географічного факультету), Євген Іванов (завідувач кафедри конструктивної географії і картографії Львівського національного університету імені Івана Франка), професор кафедри біології і екології Камʼянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка – Олександр Любинський; Григорій Денисик (завідувач кафедри географії Вінницького державного педагогічного інституту імені Михайла Коцюбинського) та Наталія Міронова (завідувачка кафедри екології та біологічної освіти Хмельницького національного університету).

В онлайн-форматі у конференції взяли участь представники державного університету Нью Йорка (США), а також Ряшівський університет (Польща), університет Мармара (Туреччина).

Завершивши урочисту частину відкриття Міжнародної науково-практичної конференції, учасники приступили до секційних засідань.