ЗАЛУЧЕННЯ ПРОФЕСІОНАЛІВ-ПРАКТИКІВ ДО АУДИТОРНИХ ЗАНЯТЬ

25 квітня 2023 року відбулась гостьова лекція на тему «Охорона поверхневих вод та водно-болотних угідь у Флориді, США». Тема заняття проведена в рамках вивчення дисципліни «Гідрологія» студентами 1-го курсу та «Загальна екологія» студентами 2-го курсу спеціальності «Екологія». Також до заняття доєднались і студенти інших курсів та спеціальності «Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)».

Провела лекцію Олена Леськова – випускниця кафедри екології Хмельницького національного університету (2006 р.), яка працює Environmental Consultant в Florida Department of Environmental Protection (США, Флорида).

На початку зустрічі Олена зазначила, що щиро вболіває за перемогу України у війні проти росії, відзначивши сміливість та стійкість українців, і неможливість бути осторонь навіть на іншому континенті! Побажала якнайшвидшої Перемоги і, щоб наступна наша зустріч відбулась вже за мирних часів!

Олена ознайомила студентів із основними обов’язками, які вона виконує на посаді та завданням установи, в якій працює.

На лекції студенти дізнались не лише про охорону поверхневих вод та водно-болотних угідь Флориди, а й про особливості гідрологічного режиму, небезпечну дію вод та екосистеми Південної Флориди.

Хочеться відзначити високий професіоналізм Олени Леськової, захоплення, з яким вона розповідала про свою професійну діяльність та вдячність alma mater (кафедрі екології ХНУ) за високий рівень знань, який допоміг їй у подальшому навчанні та роботі в США.

Окрема подяка Олені за завзятість та готовність співпрацювати із рідною кафедрою!!!

Викладачі кафедри екології та біологічної освіти і студенти – учасники зустрічі щиро дякують пані Олені за цікаву і змістову лекцію!

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатись та планувати майбутнє!!!