Молодь за чисте довкілля

В рамках проведення місячника з санітарної очистки та благоустрою території міста, присвяченого Дню довкілля (15 квітня 2023 року) студенти, викладачі та співробітники кафедри екології та біологічної освіти Хмельницького національного університету провели прибирання узбережжя р. Кудрянки. Захід відбувся за підтримки та участі студентського профкому Хмельницького національного університету та Управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста Хмельницької міської ради.

До Дня довкілля щороку відбуваються заходи інформаційного, просвітницького та екологічного спрямування, в тому числі і соціально-екологічна акція з прибирання зелених зон вздовж р. Кудрянка.

На жаль, з року в рік ситуація не змінюється, – несвідомі громадяни засмічують береги, що вкрай негативно впливає на стан водних об’єктів і спотворює прекрасний природний ландшафт. Тому, такі акції завжди актуальні.

Річки – наше природне багатство і вони потребують захисту і бережливого ставлення. І від усіх учасників акції особливе побажання громадянам – прибирайте після відпочинку прибережно-захисні смуги уздовж річок та навколо водойм, адже зробити це зовсім не важко.

Пам’ятаймо, що чистий берег – це здорова річка, майбутнє наших водойм – у наших руках

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатись та планувати майбутнє!