Не «лише пари», або як академічна мобільність допомагає знайти друзів

Студентоцентрований підхід під час здобуття вищої освіти дозволяє здобувачам обрати власну траєкторію навчання, в тому числі і шляхом академічної мобільності. Таку можливість отримали і студенти Хмельницького національного університету (ХНУ) та Луцького національного технічного університету (ЛНТУ), між якими був підписаний договір про академічну мобільність.

Студентка ЛНТУ групи ЕОС-41 Вероніка Михайлюк обрала вибіркову дисципліну «Екологічна безпека», яку вивчають студенти ХНУ, а Олександр Шестопал (група ЕКОЛ-20, ХНУ) – дисципліну «Методи дистанційного зондування Землі в екології». Вибір Олександра обґрунтований бажанням поглибити знання з методів моделювання та прогнозування стану довкілля та опанувати сучасні технології дистанційного зондування Землі.

Задля зручності та доступності вивчення обраних освітніх компонентів здобувачі були долучені до дистанційних освітніх ресурсів відповідних університетів, використовували методичні та практичні розробки викладачів.
⠀⠀⠀ ⠀Завдяки використанню відеоконференцій студенти  активно приймали участь в усіх формах занять, а Вероніка Михайлюк відвідала лекції та практичні заняття ще й офлайн. Тому бакалаври четвертого курсу та викладач освітньої компоненти – доцент кафедри Андрій Дячук, мали нагоду для особистого знайомства та проведення заняття в аудиторіях кафедри екології та біологічної освіти.

 ⠀Щоправда, лише лекцією та практичним заняттям не обійшлося. Студенти з радістю провели екскурсію для Вероніки, як то віртуальну – демонструючи видатні території Хмельницької області, яка є рідною і для нашої гості, так і реальну – прогулюючись чарівними весняними доріжками Ботанічного саду Хмельницького національного університету.