Вебінар присвячений відзначенню міжнародного Дня водно-болотних угідь

2 лютого 2021 р. студенти 1-3 курсів, що здобувають вищу освіту за освітніми програмами Екологія та Середня освіта (Біологія та здоров’я людини), викладачі кафедри екології та біологічної освіти Хмельницького національного університету взяли участь у вебінарі, присвяченому відзначенню міжнародного Дня водно-болотних угідь.

Вебінар спільно провели Національний природний парк «Подільські Товтри», Хмельницький національний університет та Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка.

Щорічно 2 лютого у світі відзначається День водно-болотних угідь, започаткований з нагоди ухвалення 1971 року у місті Рамсар (Іран) Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином, як середовище існування водоплавних птахів, яку називають Рамсарською.

2021 рік є ювілейним, оскільки Конвенція відзначає 50-річчя.

День водно-болотних угідь кожного року проходить під новим гаслом, який щоразу підкреслює певні напрями їх значення для людства і екосистеми в цілому.

Гасло 2021 року – «Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні!».

Доцентка кафедри екології та біологічної освіти Хмельницького національного університету Людмила Казімірова розповіла про значення водно-болотних угідь в житті біосфери та суспільства, типи водно-болотних угідь міжнародного значення та критерії для їх ідентифікації.