Співпраця із стейкхолдерами – потужний механізм якісної підготовки фахівців-екологів

5 квітня 2023 року відбулась робоча зустріч гарантів освітніх програм першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів спеціальності 101 Екологія, ЄФРЕМОВОЇ Ольги та МІРОНОВОЇ Наталії із керівництвом Регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області – ГАЛКІНОЮ Наталією (начальником РОВР) та ШВЕЦЬ Катериною (в.о. заступника начальника РОВР, начальник відділу ведення водного кадастру та моніторингу вод) на кафедрі екології та біологічної освіти Хмельницького національного університету.
⠀⠀⠀ ⠀Учасники заходу обговорили проблему підготовки кваліфікованих фахівців у сучасних умовах, особливо за умов військової агресії росії. Наталія ГАЛКІНА відзначила нагальну потребу у фахівцях, яка за останні роки лише загострюється. Після ознайомлення із змістом ОП Екологія Наталія Володимирівна зазначила, що теоретична база, яку забезпечує набір освітніх компонентів, у поєднанні із практичними навичками, які надасть РОВР (Угода на проведення практики саме підписана), зможе вирішити проблему і «закриє» потребу галузі охорони водних ресурсів у спеціалістах.
⠀⠀⠀ ⠀Катерина Швець зауважила, що освітня програма враховує сучасні вимоги до підготовки фахівців екологів, її структура є чіткою, продуманою і збалансованою.
⠀⠀⠀ ⠀Під час зустрічі запрошені стейкхолдери ознайомились із матеріально-технічною базою кафедри і відзначили її високий рівень, креативний підхід в оформленні навчального простору та затишну атмосферу, яка панує в усіх приміщеннях. Катерина Швець, яка є випускницею кафедри, відзначила потужний розвиток кафедри та студентоцентрований підхід в організації навчального процесу.