Всеукраїнський День довкілля 2022!

День довкілля 2022 р. припадає на 16 квітня.

Традиційно, саме в День довкілля, студенти спеціальностей «Екологія» і «Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)» та викладачі і співробітники кафедри екології та біологічної освіти проводять загальнокафедральний суботник з облаштування та прибирання території ботанічного саду ХНУ.

Цьогоріч проводились кількаденні роботи з оновлення партерної частини ботанічного саду Хмельницького національного університету, розпочаті ще восени 2021 р.

Загалом, було висаджено 160 дерев: 65 дерев – в листопаді 2021 року, 95 дерев у квітня 2022 року (75 сакур різних сортів та 25 дерев декоративних сортів яблунь, горобини, кизильника)

День довкілля 2022, нажаль, має гіркий присмак війни…

Перед екологами постає важливе та важке завдання – не лише збереження, а й відновлення довкілля! Адже російське вторгнення в Україну вже призвело до екологічних наслідків – забруднення атмосферного повітря, поверхневих та підземних вод суші, моря, ґрунту, змін ландшафтів, знищення і псування цінних природоохоронних територій та екосистем!

Тому, ще раз нагадуємо, що фахівцями Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України , а також представниками Держекоінспекції, Держводагентства, Держлісагентства та Державного агенства України з управління зоною відчуження здійснюється фіксація порушень у сфері захисту довкілля під час воєнних дій на території України.

Крім того, всі ми повинні бути екологічно свідомими та займати активну громадську позицію щодо важливості внеску кожної людини у справу захисту навколишнього природного середовища!

Ось деякі поради, як бути дружнім до довкілля.

ВІРИМО В НАШЕ ВІЛЬНЕ Й КВІТУЧЕ МАЙБУТНЄ!

ПРАЦЮЄМО ДАЛІ! РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!