Міжнародна академічна мобільність студентів кафедри за програмою Erasmus+ Credit Mobility в Університеті Менделя в Брно (Чехія)

Студентки спеціальності 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) Вероніка Шкарупа та Інна Федчук з 1 червня 2022 року по 31 липня 2022 року навчалися в Університеті Менделя в Брно (Чехія) за програмою Erasmus+ Credit Mobility.

Студенти мали можливість долучитись до навчального процесу і досліджень в одному із провідних європейський університетів. Проведення експериментів у лабораторіях, спілкування з професорами факультету охорони лісу та лісокористування дозволили студенткам поповнити свої знання новими цікавими фактами у галузі біології та екології, набути умінь, необхідних для проведення біологічних досліджень.

В результаті навчання студентки набули умінь планувати і здійснювати біологічний експеримент, відбирати зразки рослин для дослідження, використовувати лабораторне обладнання для виявлення змін фізіологічних і метаболічних процесів рослин внаслідок хвороб, інтерпретувати результати експериментальної роботи.

Одночасно з навчанням, студентки допомагали у волонтерському центрі українцям, які через воєнні дії змушені були виїхати закордон, проводили психологічні тренінги для дітей і підлітків, влаштовували для них вечори кінопереглядів.

У вільний час студентки мали можливість відвідати цікаві і пізнавальні природні та культурні об’єкти, скуштувати традиційну чеську їжу, поспілкувалися із студентами Університету Менделя в Брно.

Поїздка в Чехію і навчання в Університеті Менделя в Брно залишиться яскравим спогадом із студентського життя і колосальним життєвим досвідом для майбутніх вчителів біології та основ здоров’я.

Викладачі кафедри екології та біологічно освіти щиро вдячні адміністрації Хмельницького національного університету та Університету Менделя в Брно за надану студентам можливість навчання за програмою академічного обміну.