Олімпіада з ЕКОЛОГІЇ – 2024

11 лютого 2024 року відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з ЕКОЛОГІЇ, що проводився на базі кафедри екології та біологічної освіти Хмельницького національного університету.

Олімпіада проводилась із дотриманням усіх заходів безпеки, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні.

Учасників олімпіади привітали:

СИНЮК Олег Миколайович – проректор з наукової роботи Хмельницького національного університету,

ХАРЧУК Антоніна Михайлівна – проректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, ШЕВЧЕНКО Сергій Миколайович – голова журі ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології,

МИРНА Лілія Анатоліївна – методист біології і екології науково-методичного центру професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Анатолія Назаренка,

МІРОНОВА Наталія Геннадіївна – завідувач кафедри екології та біологічної освіти ХНУ,

НАДОПТА Тетяна Анатоліївна – координатор учнівських олімпіад ХНУ, завідувач кафедри індустрії моди в легкій промисловості.

Заявки на участь в олімпіаді подали близько 30 учасників з різних територіальних громад області, а взяло участь – 24 учасника.

Всеукраїнська учнівська олімпіада з екології проводяться з метою пошуку та підтримки обдарованих учнів, створення умов для їхнього розвитку та самовдосконалення. Участь школярів в учнівській олімпіаді з екології сприяє екологічному вихованню й залученню їх до проєктної діяльності, розширенню спектру досліджуваних проблем екологічного змісту, формує навички проведення досліджень та є першим кроком до вибору професії, адже багато учасників цієї олімпіади в майбутньому обирають професію еколога.

Олімпіада складається з двох турів, але має відмінності від інших предметних олімпіад, адже замість практичного туру проводиться захист проєктів. Теоретичний тур олімпіади передбачає виконання письмової роботи протягом години і включає різнопланові за змістом і обсягом завдання. Під час другого туру олімпіади з екології відбувається публічний захист екологічного проєкту.

Безмежно дякуємо ЗСУ за можливість жити, навчатись, працювати та планувати майбутнє!!! РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

І окрема подяка нашим розумахам-студентам, які на рівні із викладачами забезпечували проведення олімпіади!